Susu mai i Hebei Nanfeng!

Lithium-ion maa fesiitaiga o le vevela amio ma mamanu pulea vevela

Faatasi ai ma le faateleina o le faatauina atu ma le umiaina o taavale fou malosi, o faalavelave mu afi o taavale fou malosi e tupu foi mai lea taimi i lea taimi.O le mamanu o le fa'aogaina o le vevela o se fa'afitauli o lo'o fa'atapulaaina ai le atina'eina o ta'avale malosi fou.O le fa'atulagaina o se faiga mautu ma le lelei o le fa'aogaina o le vevela e taua tele mo le fa'aleleia atili o le saogalemu o ta'avale malosi fou.

Li-ion maa faʻataʻitaʻiga vevela o le faʻavae lea o le Li-ion maa faʻamalama pulega.Faatasi ai ma i latou, faʻataʻitaʻiga uiga faʻafeiloaʻiga ma faʻataʻitaʻiga uiga faʻatupuina o le vevela o vaega taua ia e lua o le faʻataʻitaʻiga vevela o le lithium-ion.I suʻesuʻega o loʻo iai i le faʻataʻitaʻiina o uiga faʻafefe o le vevela o maʻa, o maʻa lithium-ion e manatu e iai le faʻaogaina o le vevela anisotropic.O le mea lea, e taua tele le suʻesuʻeina o le faʻaogaina o tulaga eseese o le vevela ma le faʻafefe o le vevela i luga o le faʻafefe o le vevela ma le faʻaogaina o le vevela o maʻa lithium-ion mo le faʻatulagaina o faiga faʻaogaina lelei ma faʻatuatuaina mo maʻa lithium-ion.

O le 50 A·h lithium iron phosphate battery cell na faʻaaogaina e avea ma mea suʻesuʻe, ma o ona uiga faʻafefe o le vevela na suʻesuʻeina auʻiliʻili, ma sa tuʻuina atu se manatu fou o le pulega o le vevela.O le foliga o le sela o loʻo faʻaalia i le Ata 1, ma o faʻamaufaʻailoga faʻapitoa o loʻo faʻaalia i le Laulau 1. Li-ion maa fausaga e masani ona aofia ai electrode lelei, electrode le lelei, electrolyte, separator, lelei electrode taʻitaʻia, leaga electrode taitai, nofoaga tutotonu, mea insulating mea, valve saogalemu, lelei le vevela coefficient (PTC)(PTC Coolant Heater/PTC Fa'avevela Ea) thermistor ma pusa maa.O se separator e sanuisi i le va o fasi pou lelei ma le leaga, ma o le autu o le maa e fausia e ala i le viliina poʻo le vaega o pou e fausia e ala i lamination.Fa'afaigofie le fa'atulagaina o sela e tele i totonu o se mea e tutusa le tele, ma faia togafitiga tutusa i luga o le thermophysical parameters o le sela, e pei ona fa'aalia i le Ata 2. O le meafaitino o le maa o lo'o fa'apea o se iunite fa'apipi'i fa'atasi ai ma uiga fa'avevela vevela anisotropic. , ma o le fa'avevela vevela (λz) e fa'atatau i le fa'aputuga o lo'o fa'atulaga e la'ititi nai lo le fa'avevela vevela (λ x, λy) e tutusa ma le fa'aputuga.

PTC fa'avevela fa'avevela02
PTC fa'avevela ea02
0c814b531eabd96d4331c4b10081528
fa'aitula'itusi_20230427164831

(1) O le malosi o le vevela o le lithium-ion battery thermal management scheme o le a aʻafia i faʻamaufaʻailoga e fa: o le faʻaogaina o le vevela e faʻatatau i le vevela vevela, le mamao o le auala i le va o le ogatotonu o le puna vevela ma le vevela vevela, le tele o le vevela o le faʻafefe o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vevela, ma le eseesega o le vevela i le va o le vevela vevela ma le siosiomaga o loʻo siomia ai.

(2) Pe a filifilia le vevela vevela mo le mamanu pulega vevela o maa lithium-ion, o le itu o le vevela o le mea o le suʻesuʻega filifilia e sili atu nai lo le pito i lalo o le faʻaogaina o le vevela, ae mo maa sikuea o lapopoa eseese, e manaʻomia. e fa'atatau le malosi fa'afefeteina o luga ole fa'avelaina o le vevela ina ia mafai ai ona iloa le nofoaga sili ona lelei.

(3) E faʻaaogaina le fua faʻatatau e faʻatatau ma iloilo le malosi o le vevela, ma faʻaogaina le faʻasologa numera e faʻamaonia ai o taunuʻuga o loʻo ogatasi atoa, e faʻaalia ai e aoga le metotia faʻatatau ma e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻamatalaga pe a mamanuina le pulega vevela. o sela sikuea.(BTMS)


Taimi meli: Apr-27-2023